Tandlægerne på Frederiksberg har specialiseret sig i implantatbehandling

Tandlægerne på Frederiksberg har specialiseret sig i implantatbehandling

Et tandimplantat er en kunstig tandrod, der placeres i din kæbe for at holde en erstatningstand eller bro. Tandimplantater er en ideel mulighed for personer, der har mistet en eller flere tænder på grund af parodontose, skade eller af en anden grund.

Tandimplantater er en god mulighed for personer, der har mistet tænder på grund af parodontose, skader eller en anden årsag. Fordelene ved tandimplantater omfatter forbedret udseende, forbedret tale, forbedret komfort, lettere at spise og forbedret mundhygiejne.

Fordelene ved tandimplantater omfatter bl.a.:

De kan give et forbedret udseende på dine tænder og dit smil.

Det kan blive nemmere at tale igen ift. tandproteser, som kan gøre man mumler mere. Med tandimplantater får du ikke dette problem.

Over all får du en forbedret komfort. Forstået på den måde at implantaterne ”bliver en del af dig” og betyder fx du ikke skal tage dine tænder eller en protese ud hver gang ved spisning.

Typisk vil du opleve en noget bedre mundhygiejne. Ved at erstatte manglende tænder, hjælper tandimplantater med at reducere risikoen for udvikling af tandkødssygdomme.

Sidst men ikke mindst er der her tale om en mere holdbar og langtidsløsning, såfremt du sørger for at pleje og vedligeholde dine tænder naturligvis.

Hvad er processen for at få tandimplantater?

Det første skridt i processen er at mødes med din tandlæge eller implantatkirurg for at se, om tandimplantater er det rigtige for dig.

Besluttes det så, at du vil kunne være en kandidat til at få tandimplantater, så skal du herefter i dialog med en implantatkirurg, som kræver en konsultation også. I løbet af denne konsultation vil du få tjekket din mund, kæbe og knogler for at kirurgen bedst muligt kan vurdere om det vil give mening at give dig tandimplantater.

Herefter vil det det næste skridt være at få foretaget en implantatoperation. Du kan bl.a. få et tandimplantat hos Tandlægerne på Frederiksberg, de er nogle af de dygtigste i Danmark.

Hvordan foregår operationen?

Implantatoperationen er et kirurgisk indgreb, men et mindre af slagsen, der udføres under lokalbedøvelse. Under operationen vil implantatkirurgen lave et snit i dit tandkød og placere tandimplantatet i din kæbeknogle. Når implantatet er på plads, lukker kirurgen snittet med sting

Efter operationen skal du vente på, at implantatet smelter sammen med din kæbeknogle, hvilket kan tage lang tid – typisk flere måneder.

Når det er sket, så skal du vende tilbage til tandlægen eller implantatkirurgen for at få en krone eller bro sat på.

Her er nogle tips til, hvordan du kan passe på dine implantater

  • Børst to gange om dagen og brug tandtråd dagligt – Ligesom dine naturlige tænder skal du børste og bruge tandtråd regelmæssigt på dine tandimplantater for at fjerne plak og bakterier. Sørg for at bruge en blød tandbørste og blid tandtråd.
  • Gå regelmæssigt til din tandlæge eller implantatkirurg – Det er vigtigt at gå til undersøgelse og rengøring hos din tandlæge eller implantatkirurg mindst en gang om året. De vil kunne kontrollere dit implantats sundhed og sikre sig, at det stadig er smeltet sammen med din kæbeknogle.
  • Undgå hårde fødevarer for at forhindre at dit implantat løsner sig. Hold dig til bløde fødevarer i de første par uger efter operationen.
  • Hold op med at ryge – Rygning kan øge risikoen for, at implantatet fejler, så det er bedst at holde op, hvis du ønsker, at dine implantater skal holde.

Tandimplantater er en fantastisk måde at forbedre dit udseende, din tale og din komfort på. De er også en holdbar og langsigtet løsning på manglende tænder. Hvis du passer godt på dine implantater, kan de holde hele livet, hvis du passer på dem.