El service til ladestandere er vejen frem

El service til ladestandere er vejen frem

I takt med at flere og flere danskere skifter den benzindrevne bil ud med en mere miljøvenlig elbil, er der større og større behov for elektrikerfirmaer, der kan tilbyde services indenfor dette område. Indenfor denne niche kan man tilmed skabe sig en underniche og tilbyde montering og installering af ladestandere i udvalgte byer. Som eksempel kan man tilbyde el-service til en ladestander i Hillerød.

Hjælp kunderne til overgangen mellem benzinbil og elbil

Der er mange gode argumenter for, at man skifter den benzindrevne bil ud med en elbil. Både elbiler og hybridbiler er bedre for miljøet og forurener mindre. Derudover sparer man en masse penge på brændstof, fordi benzin og diesel er langt dyrere end den strøm, man bruger til opladning af elbilen. Trods disse gode argumenter og fordele, kan der alligevel være mange forbehold hos potentielle købere af elbiler. Infrastrukturen af ladestandere i det offentlige rum er ikke konsekvent men mere tilfældig. Dette gør, at mange spørger sig selv om, hvor de kan oplade deres bil, om de kan være sikre på at få opladt deres bil ved behov, og hvor meget det koster at få opladt sin elbil. Her kan man som elektrikerfirma markedsføre sig på, at man rådgiver om disse forhold, så man føler sig tryg ved køb af elbil og ved montering af en ladestander Hillerød eller et helt andet sted i landet.

Nem installation af ladestander i hjemmet

Der er et stort potentiale som elektrikerfirma i at opdyrke og hverve nye kundesegmenter ved at tilbyde montering og installation af ladestandere i hjemmet, i sommerhuset, i virksomheden eller i boligforeninger. Her anbefales det, at man først markedsfører sin service med grundig information til elbilsejerne om fordelene ved en sådan service.

Her kan man oplyse om, at en elbil ikke kan trække strømmen fra en almindelig stikkontakt fra villaens eller sommerhusets indkørsel. Dette skyldes, at elbiler har et stort batteri, der ofte tager flere timer at oplade. Almindelige stikkontakter er slet ikke konstrueret til en sådan belastning. Her kan man som elektrikerfirma slå på, at fordelen ved at lade et professionelt elektrikerfirma udføre installationen af ladestanderen er, at elektrikeren kan trække lige netop den strøm, der er behov for.

Samarbejd med udviklere af ladestandere

For at tilbyde den optimale service og løsning for den enkelte elbilsejer, virksomhed eller boligforening, kan det være en god ide at indgå et samarbejde med et firma, der har designet og udviklet ladestandere. Hermed kan man også tilbyde løsninger indenfor software til ladestanderen. En sådan software kan for eksempel give en indikation om, hvornår elprisen er lavest på døgnet. Lader man sin elbil op om natten, kan der være mange penge at spare i strøm. Desuden kan en sådan software hele tiden fortælle, hvad kundens forbrug er. Denne oversigt kan give kunden tryghed, fordi man hele tiden kan følge med i og har kontrol over sit strømforbrug. Strømbesparelser kan indgå som en del af elektrikerfirmaets rådgivning til kunderne i forbindelse med opsætning af ladestandere. Som elektrikerfirma kan man også specialisere sig i at tilbyde løsninger til boligforeninger, der ofte har brug for flere ladestandere.