Forsikringsportalen.dk giver dig 3 gratis tilbud på din husforsikring

Forsikringsportalen.dk giver dig 3 gratis tilbud på din husforsikring

Har du lige købt nyt hus, og mangler du derfor nogle gode råd til, hvordan du kan få den bedste husforsikring til dine behov? Eller har du netop renoveret dit hus, så du skal ændre i din forsikring? Uanset hvad, kan du få nogle gode råd hertil, hvordan du får den bedste husforsikring. Derudover kan du også tjekke din husforsikring på Forsikringsportalen, hvis du allerede har en forsikring.

Hvad dækker en husforsikring?

Først er det en rigtig god ide at overveje, hvad en husforsikring egentlig dækker. De fleste forskellige forsikringsselskabers husforsikring dækker nemlig som udgangspunkt ikke de samme punkter. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilke behov du har, når du skal forsikre dit hus. Derudover skal du være opmærksom på, at der er visse banker, der forlanger, at du tegner en husforsikring, hvis du ønsker at tage lån i huset. Dog er dit hus en stor investering, og derfor anbefales det, uanset om det er et krav fra udefrakommende eller ej, at du tegner en forsikring i dit hus.

Hvad dækker grunddækningen?

Grunddækningen på dit hus omfatter normalt skader på dit hus, som bliver forårsaget af brand, men disse punkter er typisk også en del af grunddækningen på din husforsikring: glas- og sanitetsforsikring, pludselig skade, psykologisk krisehjælp, frostsprængninger og snetryk, tyveri, indbrud og hærværk, genhusning, husejeransvar, retshjælp, storm og skybrudsdækning. Men husk dog at undersøge det specifikke forsikringsselskab, hvad de har i deres grunddækningspakke. Husk også at tjekke basishusforsikringens vilkår, da de varierer fra selskab til selskab. Der kan f.eks. være forskel på, om forsikringen kun dækker stormskader på bygninger med muret fundament, eller om andre typer bygninger også er dækket.

Hvad dækker tilvalgsdækningerne?

Under tilvalgsdækninger til din husforsikring er det en god ide at tjekke, om punkterne er en integreret del af grunddækningen, eller om de er et tilvalg. Jo færre tilvalgsdækninger du vælger, jo billigere bliver din husforsikring ofte og omvendt. Dog er det en god ide ikke kun at have prisen i tankerne, når du skal vælge tilvalgsdækning. Det bedste er at være opmærksom på, hvilken økonomisk erstatning du har behov for, hvis uheldet skulle ske. Gode ting du kan overveje til din tilvalgsdækning: råd (råd forårsager langsom ødelæggelse af træ), skader forvoldt af dyr, svampe og insektangreb, kosmetiske forskelle, skjulte rør og stikledninger og udvidet vandskade. Dertil kan det være en god ide at vælge din tillægspakke ud fra din hustype, din beliggenhed og ud fra din økonomi. Nogle uheld er der nemlig større eller mindre sandsynlighed for at ske ud fra din hustype og din beliggenhed.

Indboforsikring versus husforsikring

Nu sidder du sikkert og tænker: Ja, det er fint, men jeg har jo allerede en indboforsikring? Og ja, en indboforsikring en rigtig god ting at have, men den dækker kun dit indbo. Altså alt inde i dit hus, såsom TV, computer, møbler og tøj, hvor en husforsikring dækker alle de skader, der kan komme på dit hus, som f.eks. på murværket eller taget. Derfor kan det være en god ide at have både en husforsikring og en indboforsikring.

Test din husforsikring på forsikringsportalen, hvis du vil have det bedste tilbud. Når du har overvejet alle de ovenstående punkter, kan du gå ind på Forsikringsportalen, som giver dig 3 gratis tilbud på din husforsikring.